Administrația IPLT ,,M. KOGĂLNICEANU” prezintă câteva modalități pentru a ajuta copilul dvs. să mențină o experiență online pozitivă și sigură.
Decide împreună cu copilul asupra timpului pe care îl va petrece fără echipament, de ex.: la masă, la joacă, când vorbiți, o oră înainte de culcare.
Explică-i copilului că majoritatea crimelor care au loc în mediul fizic se pot întâmpla și în mediul virtual – furtul, escrocheria, abuzul și altele. Explică-i că tot ce postează pe internet acolo va rămâne, chiar dacă își va schimba părerea cu privire la informația plasată.
Explică-i copilului să nu dea detalii personale despre el și membrii familiei, adresă, numele școlii și alte detalii după care pot fi ușor identificați.
Acoperiți sau deconectați camera web atunci când nu e folosită.
Dacă ai copil mai mic, instalează programe de control parental.
Explorează internetul împreună cu copilul, găsind jocuri potrivite, site-uri cu informație relevantă și veridică, site-uri educaționale, muzică și altele.
Informează-te și informează copilul unde poate raporta abuzul on-line. Și, desigur, o comunicare deschisă, caldă cu copilul este garanția că fiul sau fiica vor apela la tine pentru un sfat sau ajutor.