Concurs internațional de recitare a Liricii Eminesciene „La Putna”, etapa municipală

📖Concurs internațional de recitare a Liricii Eminesciene „La Putna”, etapa municipală.
————————————————————————–
📌Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău anunță lansarea Concursului Internațional de recitare a liricii eminesciene „La Putna”, etapa locală.

📌Proiectul își propune de a promova lectura, de a facilita vizualizarea poeziei prin intermediul artei exprimării creative și de a conștientiza importanța studierii operelor lui Mihai Eminescu.

📌Menționăm că la concurs pot participa elevii claselor a VII-a – a XI-a.

📌Element de noutate!!! Pentru a participa la concurs, sunt invitați toți doritorii/elevii din municipiul Chișinău, să realizeze un video de 3-5 minute (prin recitarea versurilor sau unui fragment din creația eminesciană). Filmulețul va fi expediat la adresa de e-mail: irc.chisinau@gmail.com (indicând numele, prenumele, numărul de contact, instituția de învățământ, profesorul de limba română și denumirea poeziei alese spre recitare). Data limită 21 mai 2021.

✅Participanții vor fi apreciați de juriu format din eminescologi, filologi, actori, regizori, specialiști în domeniu. Juriul va aprecia: dicția și pronunțarea, ritmurile variate de vorbire, expresivitatea rostirii artistice, ținuta scenică, valoarea artistică a textelor selectate, originalitatea.

✅Reamintim că obiectivele acestui eveniment sunt: promovarea operei eminesciene în rândul elevilor din Bucovina, Regiunea Cernăuți și din Chișinău, realizarea unui pelerinaj scriitoricesc în Bucovina, prin locurile care sunt legate într-un fel sau altul de poetul Mihai Eminescu.

✅Proiectul este susținut de Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina”, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Mănăstirea Putna și Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene cu implicarea partenerului local – Centrul Academic Internațional Eminescu.

✅Învingătorii concursului (Locurile I, II, III şi Menţiunile I, II, III) vor beneficia de diplome și mențiuni. Iar filmulețele acestora vor derula în cadrul festivității solemne de recital la Mănăstirea Putna, pe data de 15 iunie a.c.

✅IMPORTANT!!! La organizarea și desfășurarea celor trei etape ale Concursului se va ține cont de toate Hotărârile Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate și de evoluţia situaţiei epidemiologice la nivel municipal, național și internațional.

📌Pentru detalii ne puteți contacta la numărul de telefon: 022 235275 (Secția Informare și Relații cu Comunitatea a Direcției Generale Educație, Tineret și Sport).

📄Fișier atașat: REGULAMENTUL-„La-Putna-1-1 (1)