Hotărârea CESP nr. 50 din 13.01.2022

IPLT „Mihail Kogălniceanu” informează că Comisia extraordinară de sănătate publica a municipiului Chișinău a declarat stare de urgență în sănătate publică până la 15 martie 2022.

În ședința de ieri a Comisiei extraordinară de sănătate publica a municipiului Chișinău s-a decis declararea stării de urgență în sănătate publică până la data de 15 martie 2022, ca urmare a creșterii numărului de persoane infectate cu COVID-19

Astfel, pe teritoriul municipiului Chișinău se stabilește gradul de alertă „Cod portocaliu” cu menținerea stării de urgență în sănătatea publică, în baza indicatorului de incidență cu COVID-19  și situație epidemiologică nefavorabilă de transmitere comunitară a noii tulpini Omicron.

Direcția generală asistență medicală și socială a Consiliului Municipal împreună cu conducătorii instituțiilor medico-sanitare municipale este însărcinată să întreprindă toate măsurile care se impun pentru gestionarea eficientă a noului val pandemic în vederea pregătirii spațiilor medicale și sporirii capacității de internare și mobilizării resurselor medicale necesare.

Totodată, se mențin măsurile de prevenire și control a infecției COVID-19: portul obligatoriu al măștilor de protecție în toate spațiile publice deschise și închise pe întreg teritoriul municipiului Chișinău, inclusiv în stradă și în transportul public. Masca trebuie să acopere atât gura cât și nasul; respectarea distanței fizice între persoane; respectarea regulilor de igienă a mâinilor, precum și cele de igienă respiratorie.

Hotărârea Comisiei extraordinare de sănătate publica a municipiului Chișinău poate fi văzută AICI