Evenimentul de lansarea a proiectului „Școala eco promovează bicicleta!”

Stimată comunitate educațională, astăzi, 14.04.2022, a avut loc evenimentul de lansarea a parcărilor pentru biciclete în cadrul proiectului „Școala eco promovează bicicleta!”. Ne-a impresionat numărul de elevi care au ales să vină la școală cu biciclete sau trotinete electrice, fiind mai mult de 20 de tineri cicliști care, sperăm, că vor inspira și colegii de liceu să opteze pentru transport ecologic.

I-am avut alături pe reprezentanții Direcției Generale Educație, Tineret și Sport: Doamna Corina Zavtoni, Doamna Aliona Delinschi și Domnul Adrian Odobescu, care ne-au susținut pe parcursul implementării proiectului.

Prin implementarea acestui proiect, a fost urmărită promovarea unei metode alternative de a ajunge la locul de studii sau muncă, și anume, mergând pe bicicletă sau cu trotineta electrică. Pornind cu un brainstroming, membrii Echipei Verzi, printre care și Consiliul Elevilor, au stabilit nivelul de satisfacere a elevilor în raport cu necesitățile eco printre care a avut de câștigat, în urma unui sondaj realizat pe pagina de Instagram, instalarea parcărilor pentru biciclete, pentru care au votat 92% dintre respondenți.

Școala eco este absolut necesară pentru sustenabilitatea mediului, iar de la o vârstă fragedă, asemenea cultură este binevenită. Școala reprezintă locul formării unor deprinderi pe care inevitabil elevii le vor aplica pe parcursul vieții. Promovăm bicicleta pentru școala eco!

* Primăria municipiului Chișinău alături de Direcția Generală Educație, Tineret și Sport și desfășoară activități de dezvoltare a competențelor ecologice pentru ecologizarea școlilor publice din municipiul Chișinău și promovarea învățământului dual pentru elevi, cu suportul proiectului „Promovarea Învățământului Profesional Tehnic pentru o Economie Verde” implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) Moldova cu suportul financiar din partea Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare a Germaniei (BMZ) și a Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).