Săptămâna europeană a imunizării

ℹToți copiii și adulții din Europa, oriunde s-ar fi născut și oriunde trăiesc acum, merită să fie protejați iar viața lor să fie salvată prin intermediul vaccinării!
📌În fiecare an, Săptămâna europeană a imunizării sărbătorește progresul extraordinar realizat datorită vaccinurilor. În plus, aceasta oferă o ocazie pentru a face bilanțul sarcinilor care se află încă în faza de asigurare a sănătății publice, cum ar fi reducerea barierelor din sistemul sanitar și asigurarea încrederii publice în imunizare.
📌Ne aflăm în plină Săptămână europeană a imunizării. Comisia Europeană și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) au emis cu această ocazie o declarație comună cu privire la importanța crucială a vaccinării pentru imunizare și prevenirea bolilor în Uniunea Europeană și în regiunea europeană mai largă a OMS.
💉Declarația scoate în evidență contribuția puternică a vaccinurilor la sănătatea publică: “Vaccinurile au contribuit la sănătatea și bunăstarea tuturor celor care trăiesc astăzi în Uniunea Europeană și în regiunea europeană mai largă a OMS. În ultimii 60 de ani, imunizarea a salvat mai multe vieți pentru copii decât orice alte intervenţii medicale. Impactul acestei revoluţii asupra prevenirii bolilor în doar câteva zeci de ani este enorm. Rujeola a cauzat aproximativ 2.6 milioane de decese în fiecare an, înainte ca vaccinarea pe scară largă să fie pusă în aplicare în 1980.
💉Datorită vaccinului rujeolic al lui Maurice Hilleman această boală extrem de contagioasă se poate preveni acum. Este o binecuvântare și o realizare că aceste boli sunt doar o tristă amintire astăzi”.
💉Vaccinurile sunt un instrument nou, important în lupta împotriva COVID-19. Lucrând cât de repede pot, oamenii de știință din întreaga lume colaborează pentru a pune la dispoziție teste, tratamente și vaccinuri care să salveze în mod colectiv vieți și să pună capăt acestei pandemii.
💉Vaccinurile sigure și eficiente vor contribui la controlul pandemiei, împreună cu respectarea „regulilor de aur” – purtarea măștii, păstrarea distanței fizice și evitarea locurilor aglomerate.
Împreună putem pune capăt pandemiei COVID-19 și putem avea o lume mai sănătoasă pentru toți. 💙💛❤️