Hotărârea CNESP nr. 63 din 8 octombrie 2021

Potrivit ultimei hotărâri a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică se menține stare de urgență în sănătate publică la nivel național, pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Conform Hotărâri nr. 63 din 8 octombrie  2021 au fost anunțate noile măsuri împotriva COVID-19 aprobate de membrii Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică (CNESP).

Astfel revenirea la ore a elevilor cu prezența fizică poate fi reluată după 7 zile din data confirmării cu COVID-19, după efectuarea unui test la COVID realizat în ultimele 24 de ore. Până acum, toți elevii se aflau în carantină 14 zile după aceste modificări. Astfel, elevii au posibilitatea să revină în a 7-a zi. Acești copii au posibilitatea de a reveni mai rapid la studii, iar testarea elevilor și studenților se realizează gratuit.

Din 11 octombrie, se modifică forma certificatului COVID-19 pentru a fi compatibil cu certificatul european. Din 15 octombrie vor fi disponibile noile certificate, iar cetățenii le pot descărca de pe site-ul certifcate-covid.gov.md.

Detalii…Hotărârea CNESP nr. 63 din 8 octombrie 2021