Hotărârea CESP nr.54 din 09.02.2022

Direcția Generală Educație Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău informează că procesul educațional din cadrul instituțiilor de învățământ extrașcolar și activitatea extrașcolară în cadrul instituțiilor de învățământ primar și secundar din municipiul Chișinău, se va organiza cu prezența fizică a elevilor, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind răspândirea infecției SARS CoV-2.

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a decis miercuri, 09 februarie, că procesul educațional din cadrul instituțiilor de învățământ artistic extrașcolar (școli sportive, școli de muzică, arte și arte plastice) din municipiul Chișinău, din data adoptării prezentei Hotărâri, se organizează cu prezența fizică a elevilor, cu respectarea strictă a prescripțiilor sanitare și normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea infecției SARS CoV-2.

De asemenea, activitatea în incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concert, bibliotecilor, muzeelor se vor desfășura la capacitatea de 50% din numărul de locuri existente, cu prezentarea certificatelor COVID-19.

Mai mult, activitățile organizate în aer liber, parcuri, zone de agrement, se vor desfășura în spațiul destinat cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică.

În cadrul aceleiași ședințe s-a discutat și despre diverse acțiuni de motivare a cetățenilor de a se vaccina. În prezent, în municipiul Chișinău se atestă o rată de vaccinare de circa 46%.

Fișier atașat….Hotărârea CESP nr.54 din 09.02.2022