Proiect online în limba engleză „Film Buffs – learning English through films”

În perioada ianuarie-aprilie 2022, elevii clasei a VIII-a „C” au avut ocazia să participe în cadrul unui proiect online în limba engleză „Film Buffs – learning English through films”. Doamna Dolganiuc Ana, coordonatoarea proiectului și diriginta clasei a VIII-a „C”, împreună cu elevii săi au făcut cunoștință cu mai mulți elevi din alte scoli precum: „Mihai Viteazul” din Chișinau, „Orizont” din Ceadâr -Lunga, „Mihai Eminescu” din Ungheni, ”Nicolai Donici” din Dubăsarii Vechi,  Criuleni, care erau la fel de  pasionați de filme și erau gata să-și împărtășească opiniile. În cadrul acestui proiect, elevii au avut ocazia să își îmbunătățească vocabularul la limba engleză și să facă cunoștință cu alți elevi noi cu aceleași pasiuni și preferințe.

Chiar dacă întâlnirile au avut loc online, copiii nu au ezitat să se prezinte, să pună întrebări și chiar să elaboreze un mic filmuleț documentar despre o problemă globală.

În cadrul primelor două întâlniri, elevii s-au cunoscut unii pe alții și au vorbit despre pasiunile lor.

La celelalte întâlniri, elevii au rezolvat quizz-uri, au prezentat proiecte Power Point unde și-au împărtășit filmul preferat cu ceilalți.

La sfârșitul proiectului au primit o sarcină neobișnuită și foarte ingenioasă: de a face un videoclip propriu despre o problema globală. Aceste filmulețe au fost prezentate și clar apreciate de ceilalți. Fiecare videoclip, fiecare temă abordată era diferită, foarte interesantă și impresionantă.

La sfârșit, aceștia au completat un formular unde și-au expus gândurile și emoțiile trăite în cadrul acestui proiect. Au ajuns cu toții la concluzia că „Film Buffs” i-a ajutat să-și îmbunătățească abilitățile de exprimare, de prezentare și chiar de editare în limba engleză. Dna Dolganiuc Ana, împreună cu Ciocanu Diana, Margarita Popa, Valeria Maxinciuc și Corina Panco au adus zâmbetele pe buzele elevilor și le-au oferit o oportunitate grozavă de a cunoaste alți copii și de a-și împărtăși plăcerea față de filme.                                                               

Autor – Voloșin Mihaela, clasa a VIII-a „C”